Bàsicament, apareix en dos aspectes de forma rellevant:
Perfil de centre: on com escola creiem necessari que la competència digital esdevingui una eina transversal en el context educatiu, facilitant a l'alumnat i a la comunitat educativa la seva utilització per aprendre i per a comunicar-se. I esdevé un eix metodològic que ha d'estar present en el dia a dia a l'aula per això com a centre cerquem estratègies de formació interna, gestió dels recursos econòmics, reorganització dels espais de l'aula, per tal de poder proporcionar els recursos necessaris perquè l’acció docent integri les darreres aplicacions i tecnologies digitals i així implentar el procés d'aprenentatge dels nostres infants.
Concreció dels objectius de centre: Desenvolupar les competències de l’alumnat i les habilitats socials a través de metodologies actives d’aula i de l’ús habitual de les TIC/TAC.
Organització pedagògica, on la contemplem la competència digital com una metodologia que fan referència a desenvolupar mètodes de treball més eficaços, adequats i motivadors en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació per a la resolució de situacions d’aprenentatge que es plantegin des de diferents entorns.
El projecte de direcció cita l'objectiu del PEC respecte a la cultura digital i assumeix els objectius, accions i planificació que ja està detallada en aquesta Estratègia Digital de Centre (EDC). També contempla com un dels seus objectius estratègics implementar la cultura digital de centre per poder millorar la comunicació i difusió del PEC entre la comunitat educativa i l'entorn.