A l'etapa d'Educació Primària ens basem principalment en els Plans d'Aprenentatge com a proposta metodològica d'aprenentatge. Les activitats proposades parteixen dels principis del Disseny Universal de l'Aprenentatge (DUA), assegurant així que totes les activitats siguin accessibles per a tots els alumnes. Això implica que sempre vetllem per dotar les adaptacions metodològiques individuals necessàries perquè cada alumne pugui desenvolupar les seves pròpies capacitats bàsiques.
A més, treballem amb diverses metodologies per enriquir l'experiència educativa dels nostres estudiants:
Abans de centrar-nos a escriure en un paper els infants necessiten experimentar altres aprenentatges, com ara practicar amb jocs de motricitat, dibuixar en gran format (paper d’embalar, pissarra, sorra del pati…), realitzar traços utilitzant diferents materials pictòrics… Fomentem el seu aprenentatge a través de l’experimentació i la manipulació perquè per accedir a l’abstracte necessiten partir del concret: tocar, veure, experimentar amb materials, imatges, emocions…
El desenvolupament de les habilitats motrius és clau per a una bona adquisició de l’escriptura. Per aquest motiu promovem pràctiques als infants que facilitin l’entrenament de la motricitat global i la motricitat fina, des de tots els eixos en què s'estructura el currículum, amb l’objectiu de desenvolupar la destresa de les mans i dits, potenciar una correcta coordinació visuomanual i anar desenvolupant una lateralitat homogènia.
Les situacions d'aprenentatge són aquelles experiències d'aprenentatge que, independentment de la forma en què es presenten, parteixen d’un context i plantegen un repte a la persona que aprèn.
El fet que l’aprenentatge es fonamenti en la resolució d’un repte o d’una problemàtica real i propera a l'infant, la qual cosa els provoca la necessitat de dur a terme amb eficàcia una acció o un seguit d’accions que impliquen una o més capacitats per a les quals són imprescindibles els sabers d’un o més camps de coneixement.
Innovamat és un programa centrat a crear experiències d'aprenentatge de les matemàtiques basades en la investigació i que fomenta la comprensió i el pensament crític dels infants. L'objectiu és desenvolupar les habilitats de resolució de problemes, connexions, comunicació i raonament de l'infant i preparar-los per un aprenentatge més significatiu del món matemàtic.
Per al treball de la consciència fonològica en l'etapa d'educació infantil partim de l'ús dels articulemes. Es tracta de representacions de la posició de la boca en l'emissió de cadascun dels sons i, d'aquesta manera, ajudem als infants a associar cada so (fonema) amb la seva corresponent grafia.
La nostra escola compta amb una Cultura Digital definida dins de l'Estratègia Digital de Centre en la que fomentem la incorporació de les tecnologies digitals i el pensament computacional des de l'etapa d'educació infantil partint sempre de l'experiència corporal per, posteriorment, aplicar-ho a robots i material de robòtica.
També fomentem l'ús de les eines digitals per completar i enriquir la nostra acció educativa i el mateix procés d'aprenentatge de l'infant.
Dediquem un temps a la setmana a la narració de contes, una activitat que no només estimula la imaginació i creativitat dels alumnes, sinó que també reforça les seves habilitats lingüístiques i d'escolta activa.
La llengua estrangera que s’imparteix a l’escola és l’anglesa.
El seu procés d’ensenyament/aprenentatge s’inicia a i4 amb l'objectiu de què l'infant s’habituï a sentir i agafar confiança, que es desperti el seu interès a conèixer i aprendre, que adquireixi vocabulari passiu, que adopti estratègies per comprensió per a quan comenci a estudiar anglès de manera sistemàtica a la primària.
Aquest primer acostament es fa a través de cançons, contes i activitats plàstiques.
El treball del llenguatge musical a infantil ens promou el desenvolupament del llenguatge en els infants. Cantar cançons, escoltar música i participar en activitats rítmiques promou l’adquisició d’habilitats lingüístiques, ajudant els més petits a evitar disfuncions en la parla. La pronunciació, l’entonació i la comprensió verbal s’enforteixen a través de l’exposició a diferents estils i gèneres musicals. A més, en l'àmbit emocional, la música facilita l’expressió i millora la capacitat de comunicació dels infants.
La coordinació motora és un altre benefici fonamental de l’educació musical. Tocar un instrument requereix moviments precisos de les mans i els dits, la qual cosa millora la coordinació motora fina. D’altra banda, ballar o participar en activitats rítmiques estimula la coordinació motora gruixuda.
La psicomotricitat avui en dia té un paper molt important a l’Educació Infantil i en el desenvolupament integral dels infants. Els mestres de l’escola pensem que treballar el moviment a edats primerenques aporta beneficis tant a nivell motor com també en l'àmbit cognitiu, comunicatiu (o de llenguatge) i afectiu.
La psicomotricitat és una activitat que afavoreix el desenvolupament de les possibilitats motrius, expressives i creatives dels infants a partir del moviment del cos. També ajuda a millorar la relació i la comunicació amb l’entorn que els envolta.
La psicomotricitat a aquestes edats s’ha de treballar a través del joc i és important tenir en compte que en les sessions de psicomotricitat el joc hi serà present. A través del joc lliure l’infant es relaciona, aprèn jugant.... Els infants creixen i aprenen, entre d’altres coses, a través del moviment i de la relació amb els altres.